Οι ενέργειες της κυβέρνησης στην υπόθεση του Ακάμα, όπως παρουσιάστηκαν από την υπουργό κ. Παναγιώτου στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιβάλλοντος, δεν μας ικανοποιούν καθόλου.

Καταρχάς εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι οι δύο μέχρι σήμερα διοικητικές έρευνες έχουν κλειστεί στο συρτάρι της υπουργού. Δεν υπάρχει διαφάνεια, πράγμα το οποίο δημιουργεί εύλογες υποψίες.

Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, παραμένει ασαφές αν διεξάγεται ποινική ή πειθαρχική έρευνα. Είναι επίσης άξιον απορίας γιατί η έρευνα αφορά τους προϊσταμένους διευθυντές και όχι τους λειτουργούς που έδιναν επιτόπου οδηγίες για παραβίαση των νομικά δεσμευτικών όρων που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της ad-hoc οικολογικής επιτροπής.

Τρίτον και πολύ βασικό, ως Οικολόγοι διαπιστώνουμε με προβληματισμό ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη -και σ’ αυτό το θέμα- συνεχίζει ότι κακό ξεκίνησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Δεν έχει το πολιτικό βάρος και την αξία να αποφασίσει το σωστό: λιγότερο ιδιωτικό αυτοκίνητο και τετράτροχες μοτοσυκλέτες με την χρήση Δημόσιας Χρήσης οχημάτων του πάρκου, λιγότεροι δρόμοι και λιγότερες άχρηστες υποδομές.