Την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Αντιπρόεδρου Α’ έχουν υποβάλει οκτώ υποψήφιοι/υποψήφιες για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος.

Τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ διεκδικεί ο κ. Σταύρος Αλαμπρίτης, πρόεδρος του Συνασπισμού Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (ΣΥ.Μ.Ε.Α.). Ο κ. Αλαμπρίτης είναι μηχανολόγος (H.N.D) και κατέχει δίπλωμα Επόπτου Βιομηχανίας. Εργάστηκε 10 χρόνια ως Διευθυντής Παραγωγής σε μεταλλουργείο. Το 1985 ίδρυσε την δική του επιχείρηση την οποία πλέον συνεχίζει η οικογένεια του. Διατέλεσε Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε. και μέλος της Επιτροπείας Σ.Π.Ε. Αλάμπρας. Υπήρξε Πρόεδρος Συνδέσμων Γονέων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ηγείται των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στον αγώνα για επιβίωση και δικαίωση εδώ και δώδεκα χρόνια. Το Κοινωνικό Κίνημα ΣΗΜΑΙΑ ενώθηκε με το Κίνημα Οικολόγων και κομμάτι της Συνεργασίας Πολιτών. Ο Σταύρος Ι. Αλαμπρίτης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Τη θέση της Αντιπροέδρου Α’ διεκδικεί και η κ. Αντωνία Θεοδοσίου – αρχιτέκτονας, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Ξεναγός. Η Αντωνία Θεοδοσίου είναι δραστήρια στα κοινά σε οργανώσεις περιβάλλοντος και πολιτισμού, μετέχω σε συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων, μετείχα στην εγγραφή του στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και στην συνδιαμόρφωση θέσεων των Πρασίνων στο Κυπριακό.

Τη υποψηφιότητα της για τη θέση υπέβαλε και η κ. Φρύνη Ονουφρίου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και Επαρχιακή οργανωτική Λεμεσού, Οργανωτική Γραμματέας της ΓΥΚΟ, Γραμματέας του Συνοικιακού Συμβουλίου της Ενορίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Δήμου Λεμεσού, Μέλος του Συνδέσμου Γονέων του Τσιρείου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καθολικής.

Για την θέση της Αντιπρόεδρου Α’ υπέβαλε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων ΓΥΚΟ κ. Αλεξία Σακαδάκη. Η κ. Σακαδάκη σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Υπήρξε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων ΝΕΟΙ για δυο θητείες. Ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων από το 2009 αναπτύσσει ευρωπαϊκή δράση και εκπροσωπεί το Κίνημα σε διεθνή και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Είναι συντονίστρια του Μεσογειακού Δικτύου Πρασίνων και συντονίστρια του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ διεκδικεί και ο κ. Κυριάκος Τσιμίλλης – Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος πολλών επιτροπών. Είναι ιδρυτικό μέλος (και πρόσφατα Πρόεδρος) των Φίλων του Ακάμα, της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Ανδρέα, της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και του Κινήματος Οικολόγων-διετέλεσε Συντονιστής του Κινήματος και μέλος της Κεντρικής και Πολιτικής Επιτροπής καθώς και ενεργό μέλος της Κυπριακής Αντιπυρηνικής Πλατφόρμας.

Την υποψηφιότητά τους για την θέση του Αντιπροέδρου Α’ κατέθεσαν επίσης οι κ. Σωτήρης Χρίστου και η κ. Μαρία Έλενα Παναγιώτου. Οι δύο αυτοί υποψήφιοι δεν επιθυμούν να αποστείλουν οποιοδήποτε μήνυμα ή να δημοσιευτεί φωτογραφία τους σε ΜΜΕ.

Την υποψηφιότητα του για  τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ υπέβαλε και ο κ. Μάριος Χρυσοστόμου – Διευθυντικό στέλεχος εμπορικού οργανισμού που δραστηριοποιείται στον τομέα λιανικής πώλησης αλλά και σε μεγάλο βαθμό με εισαγωγές και εξαγωγές καταναλωτικών αγαθών.

Υπενθυμίζουμε πως το 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο θα συνέλθει στις 12 Δεκεμβρίου η ώρα 10:30πμ στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στη Λευκωσία.