Το Μεσογειακό Δίκτυο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος εξέλεξε την κ. Αλεξία Σακαδάκη, γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για ακόμη μια χρονιά ως συντονίστρια μαζί με την Astrid Portero από το Ισπανικό Πράσινο Κόμμα EQUO.

Το Δίκτυο επανα – δραστηριοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με συντονισμό από την κ. Σακαδάκη που ανέλαβε τις επαφές και την οργάνωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Εν μέσω της πανδημίας, οι εργασίες του Μεσογειακού Δικτύου ανέδειξαν τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου προωθώντας ψηφίσματα σε Συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που εγκρίθηκαν και πλέον αποτελούν πολιτικές του Κόμματος.

Το δίκτυο λειτουργούσε με επιτυχία για χρόνια μεταξύ του 2001 και 2009 υπό τον συντονισμό της αείμνηστης Εύης Θεοπέμπτου.

Η λειτουργία του Δικτύου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τις χώρες της Μεσογείου, που έχουν κοινές προκλήσεις τόσο σε οικονομικό, όσο και σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο.