Οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία, με την συνεπακόλουθη επαναφορά της δυνατότητας διεθνούς διάσκεψης για την Κύπρο, από τη ρωσική πλευρά, αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για τον απερχόμενο Πρόεδρο να διαψεύσει τον εαυτό του. Σήμερα λοιπόν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εμφανίζεται υπέρμαχος μιας τέτοιας πρότασης για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Είναι όμως ο ίδιος, που όταν ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προκρίναμε αυτή τη μορφή, είχε αισθανθεί την ανάγκη να επιχειρηματολογήσει εναντίον της πενταμερούς, με ύφος μάλλον υποτιμητικό για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ήταν αυτός που εξηγούσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί και δεν θέλει να εμπλακεί στο Κυπριακό. Ήταν αυτός που ειρωνεύτηκε επανειλημμένα την Κίνα.

Δυστυχώς φαίνεται πως και πάλιν κυριαρχεί όχι μόνο η διγλωσσία, αλλά και η καταφανής προσπάθεια παραπλάνησης του λαού εν όψει εκλογών.

Όσο και αν προσπαθεί ωστόσο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μερικούς μήνες πριν τις εκλογές να ακυρώσει επικοινωνιακά την πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες, ο κυπριακός λαός έχει μνήμη. Ας μην καλλιεργεί αυταπάτες, ότι θα ξεχαστούν οι επιζήμιες υποχωρήσεις του στο Κυπριακό, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.