Βάσει όσων κατατέθηκαν χθες στην Επιτροπή Εσωτερικών και ήδη έχει δημόσια επισημάνει ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης, φαίνεται πως η επιμονή στο ξεπούλημα κρατικής γης, πιθανώς συνδέεται με συγκεκριμένες ιδιωτικές αναπτύξεις που προετοιμάζονται και σχετίζονται με τα συγκεκριμένα τεμάχια κυβερνητικής γης. Για να το πούμε διαφορετικά, η κυβέρνηση ετοιμάζει δώρα σε “φίλους” της για να κερδίσουν σε βάρος του δημοσίου.

Η επιμονή της κυβέρνησης δεν μπορεί καν να δικαιολογηθεί. Η σχετική πρόνοια του μνημονίου είναι πλέον ανενεργή και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να υποχρεώνει την κυβέρνηση να υλοποιήσει μια ξεπερασμένη και ξεχασμένη πρόνοια του μνημονίου. Είναι γι αυτό που δεν μας αρκεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Πρέπει να αφαιρεθεί και η σχετική πρόνοια του άρθρου. 80(4)

Κατακρίβειαν πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο νόμο, με αφαίρεση της πρόνοιας που η προηγούμενη κυβέρνηση με τη βοήθεια των μεγάλων κομμάτων έχει εισαγάγει και επιτρέπει την αποξένωση της κυβερνητικής περιουσίας, στην περιοχή του ξενοδοχείου Hilton.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα βρεθούμε απέναντι σε τέτοιες πρακτικές ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, που καμία σχέση δεν έχουν με την αξιοποίησή της υπέρ του κοινωνικού συνόλου.