Ορόσημο η 1η Ιουνίου για την δημόσια υγεία η σημερινή μέρα. Μιλάμε για μια σημαντικότατη κοινωνική μεταρρύθμιση, η οποία πλέον λαμβάνει σάρκα και οστά. Η πλειοψηφία του λαού έχει ήδη απαντήσει με τον πιο ηχηρό τρόπο προς όσους αναζητούσαν λύσεις εκτός του συμφωνημένου Γενικού Σχεδίου Υγείας. Οι μαζικές χιλιάδες εγγραφές αναγκάζουν όσους επιδίωκαν άλλες λύσεις να δουν την πραγματικότητα .

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μείναμε συνειδητά αμέτοχοι στις όποιες σκόπιμες αντιπαραθέσεις στήνονταν από όσους αναζητούσαν λύσεις εκτός ΓεΣΥ, καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες να συνεχίσουν να εγγράφονται στο ΓΕΣΥ.

Τέλος, όσοι θεωρούν ότι έχουν διάθεση και όρεξη να εργαστούν προς επίλυση των προβλημάτων και κενών του ΓεΣΥ, ας συστρατευτούν μαζί με όλους όσους επιθυμούμε την υλοποίηση ενός σωστού και ανθρωποκεντρικού Γενικού Συστήματος Υγείας, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να εγγράφονται στο ΓΕΣΥ. Καλούμε τους γιατρούς να στηρίξουν το ΓεΣΥ και όσους θεωρούν ότι έχουν διάθεση για συνεργασία προς επίλυση των προβλημάτων και κενών του νέου συστήματος, να συστρατευτούν με όλους όσους επιθυμούμε την υλοποίηση ενός σωστού και ανθρωποκεντρικού ΓεΣΥ, αφήνοντας πίσω όσους έχουν άλλες σκοπιμότητες.