Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, Δρ Ο. Μιχαηλίδη, που επισημαίνει πως δεν μπορούν να διαγραφούν χρέη των Κοινοτικών Συμβουλίων προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων αποτελεί μία πράξη ορθολογισμού, σε ένα πλαίσιο προεκλογικού παροξυσμού παροχολογίας της απερχόμενης κυβέρνησης. Μόνο σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως απλόχερα -με λεφτά των πολιτών βεβαίως- η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει χρέη προς τα Κοινοτικά Συμβούλια για χρήση νερού που έχουν ήδη χρεώσει τους πολίτες και συνεχίζουν να χρωστούν στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Πρόκειται για λεφτά που ορισμένα Kοινοτικά Συμβούλια έχουν ήδη εισπράξει από τους πολίτες, αλλά δεν φρόντισαν με τη σειρά τους να πληρώσουν στο Τμήμα Αναπτύξεώς Υδάτων. Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται και πιθανά σκάνδαλα κακοδιαχείρισης από τις κοινοτικές αρχές, ενώ επιβραβεύεται η κακοδιοίκηση ορισμένων κοινοτικών αρχών.

Όσο και αν η επιμονή της απερχόμενης κυβέρνησης να τάζει εκατομμύρια μας οδηγεί στο να αντιμετωπίσουμε με χιούμορ και αυτές της τις “δεσμεύσεις”, οφείλουμε να επισημάνουμε τη θεσμική διολίσθηση προς άλλες εποχές μικροκομματισμού. Η αντίληψη για το κράτος-φέουδο, που γίνεται εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε Προέδρου, δεν αξίζει στους Κυπρίους και δεν αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.