Σε μια περίοδο που η εμπιστοσύνη και η συνεργασία των πολιτών είναι απαραίτητες για την έξοδο από την υγειονομική και οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση συνεχίζει να διασπείρει πανικό και σύγχυση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την δοκιμασμένη ψυχολογία της κοινωνίας, επιχειρώντας να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αφήσει στην άκρη τις επικοινωνιακές διαρροές και να επικεντρωθεί σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κυπριακής οικονομίας. Η υγειονομική και οικονομική διαχείριση της κρίσης υπήρξε αναποτελεσματική ιδιαίτερα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με πολλές ασάφειες και αντιφάσεις στα μέτρα, αλλά και ελλιπή φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες.

Ο τερματισμός της αναστολής δόσεων με τη νέα χρονιά προκαλεί πρόσθετες επιβαρύνσεις σε χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας. Δεδομένου ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην υιοθέτηση του έκτακτου μέτρου της αναστολής δόσεων έχουν αυξηθεί, κρίνεται αναγκαίο όπως η Κυβέρνηση μεριμνήσει άμεσα για επέκταση του μέτρου μέχρις ότου επανέλθουν οι ομαλές συνθήκες στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη οφείλει να υποστηρίξει εργαζομένους, καλλιτέχνες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης. Μια νέα βαθιά ύφεση είναι προ των πυλών. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ομαλότητα στον εργασιακό και επιχειρηματικό τομέα.