Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των συναντήσεων των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ  με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, με σκοπό την επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν στην παιδεία, ευχόμαστε οι σημερινές μαραθώνιες συναντήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Αν κινηθούν σε σωστό πλαίσιο ώστε να επιλυθούν και δοθούν λύσεις στα προβλήματα αλλά και να εκτονωθεί η ρήξη που δημιουργήθηκε μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, αυτό θα ήταν ένα κέρδος για την κοινωνία μας.

Καλούμε τους εκπροσώπους των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ με θετικό τρόπο και με διάθεση να επιλύσουν πρώτιστα τα θέματα που πλήττουν την παιδεία και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επέλθει η συνεννόηση με το Υπουργείο.

Ταυτόχρονα καλούμε τον Υπουργό παιδείας έστω και τώρα να αποβάλει κάθε αδιαλλαξία και να λειτουργήσει με σκοπό και στόχο να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που ενδεχόμενα  να σταθούν εμπόδιο στην έναρξή της νέας σχολικής περιόδου.