Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, καταγγέλλει ότι έχουν τοποθετηθεί δυο κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Δρομολαξιά – Μενεού, σε δύο διώροφες οικίες. Η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας διερωτάται, άραγε κι αυτήν τη φορά έγιναν οι σωστές διαδικασίες και πάρθηκαν οι απαιτούμενες άδειες από τις δυο εταιρείες;

Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την υγεία τους και τις πιθανές επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αφού οι οικίες τους έχουν περικυκλωθεί από κεραίες.
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας) καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση και αυτών των υποθέσεων και να ενημερώσουν τους κατοίκους, οι οποίοι δικαιολογημένα εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

Επίσης ενημερώνουμε τους πολίτες ότι στις 24/09/2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Μενεού η ώρα 19:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων με θέμα «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και υγεία των πολιτών» με ομιλητές τους Ιωάννα Παναγιώτου Επίτροπο Περιβάλλοντος, Δρ. Αδάμο Αδάμου Πρόεδρο Επιτροπής Περιβάλλοντος Βουλής των Αντιπροσώπων και Γιώργο Κωμοδρόμο Διευθυντή Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας