Η υπόθεση με τα «χρυσά» διαβατήρια στην Κύπρο που αδιαμφισβήτητα αμαύρωσε την εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας ανά το παγκόσμιο επανέρχεται στο προσκήνιο αυτή τη φορά με εισφορά επενδυτή στο κυβερνών κόμμα ύψους 40,000 ευρώ.

Η εισφορά έγινε από τον Αιγύπτιο Σαλέμ Αμπντελραχμάν ο οποίος πολιτογραφήθηκε –  με δόλο αλλά και ψευδείς παραστάσεις. Όπως προκύπτει ο ίδιος και άλλα επτά πρόσωπα αντιμετωπίζουν 15 αδικήματα ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,  δεν μας προκαλεί έκπληξη η εμπλοκή του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον κ. Σαλέμ Αμπντελραχμάν – αλλά μας δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα ως προς την εισφορά – και τους λόγους που κατέθεσε στο κόμμα το ποσό των 40,000.

Ένα τόσο σοβαρό ηθικό ζήτημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο και να «κουκουλωθεί» για ακόμη μια φορά. Ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση όλων όσων ευθύνονται, είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, είτε πρόκειται για υπουργούς και βουλευτές».