Οι Κυβερνώντες στο βωμό των συμφερόντων και του χρήματος δεν υπολογίζουν το περιβάλλον. Ο λόγος για την προγραμματιζόμενη εκκοπή 1611 δέντρων για να κτιστούν πέντε πολυτελείς τουριστικές επαύλεις και ένα ξενοδοχείο στο χωρίο Πέρα Πέδι στην Επαρχία Λεμεσού.

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου αναμένεται να προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δασικό περιβάλλον της περιοχής. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε αντιδράσει πριν από τρία χρόνια όταν για πρώτη φορά προσπάθησαν να προωθήσουν την ανέγερση ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή με κίνδυνο να κοπούν 20000 δέντρα και οδηγήσαμε το θέμα ενώπιον της βουλής. Ήταν η γνωστή υπόθεση όπου εμπλέκονταν ιδιοκτησίες της οικογένειας του Προέδρου Αναστασιάδη και εν μέρει και του ίδιου.  

Γι’ αυτό ορθώς έπραξαν τα κυβερνητικά τμήματα, που διαφώνησαν με αυτό το έργο παρά τις όποιες πολιτικές πιέσεις ασκήθηκαν.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως «δεν έχει ληφθεί απόφαση για προτεινόμενη ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί, και πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπως έχει προταθεί, αναμένεται να δημιουργήσει συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την στάση του Υπουργού Γεωργίας για το συγκεκριμένο ζήτημα και ευελπιστούμε να μην παρθεί καμία απόφαση για ανάπτυξη στο Πέρα Πέδι που να «ζημιώνει» την φύση και το περιβάλλον μας. Είναι καιρός να σταματήσουμε να προβαίνουμε σε «αναπτύξεις» εις βάρος του περιβάλλοντος και του τόπου μας. 

Ελπίζουμε να αντέξουν και πάλι οι αρμόδιοι στις οποίες πολιτικές πιέσεις για να περάσει το έργο αυτό, ιδιοκτησίας ενός ακόμα Κυπριοποιημένου ξένου επενδυτή.