Ένα μέτριο αποτέλεσμα και μια γλυκόπικρη γεύση αφήνει πίσω της η διάσκεψη COP25 στη Μαδρίτη με την διεθνής κοινότητα να χάνει μια πολύ σημαντική ευκαιρία όσον αφορά την κλιματική κρίση. Δυστυχώς η διάσκεψη απέδειξε πως δεν έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες για προσαρμογή και χρηματοδότηση όσων σχετίζονται με την κλιματική κρίση.

Ειδικά μετά από ένα χρόνο που σημαδεύτηκε με τεράστιες κλιματικές καταστροφές κάθε είδους σε ολόκληρο τον πλανήτη και ηχηρές εκκλήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα από διαμαρτυρίες ή εκδηλώσεις ενάντια στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, περιμέναμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα που θα σταθεί άξιο των προσδοκιών εμάς και πολλών άλλων συνανθρώπων μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως έχουμε ελάχιστα χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, την κλιματική αλλαγή. Γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε μόνο αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις και να ξεκινήσουμε άμεσα τις ενέργειες.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως ο πλανήτης Γη είναι το μοναδικό σπίτι των ανθρώπων και των ζώων, δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο την βιομηχανία να συμπεριφέρεται λες και έχουμε ακόμη έναν άλλο πλανήτη επιπλέον για να ζήσουν οι μελλοντικές γενεές.