Στις 8 Ιουνίου 2019 εγκαινιάστηκε μια εκστρατεία μεταξύ Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου – ΟΠΑΚ με στόχο την εφαρμογή μιας περιβαλλοντικής πολιτικής για τη διαχείριση των δέντρων επί των πεζοδρομίων, προκειμένου να επιτύχουμε πράσινα και ελεύθερα πεζοδρόμια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου – ΟΠΑΚ σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασαν τον κώδικα πρακτικής για τη διαχείριση των δέντρων στα πεζοδρόμια και κάλεσαν την Ένωση Δήμων και κοινοτήτων να τον υιοθετήσει.

Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν από κοινού συναντήσεις με Δήμους και κοινότητες ανά την Κύπρο, διαμοιράστηκε το συμφωνηθέν μνημόνιο για την προστασία του δικαιώματος διακίνησης για  πεζούς και άτομα με αναπηρίες και για την προστασία του περιβάλλοντος και ζητήθηκε η εφαρμογή του.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων μας με τους Δήμους, o Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου κ. Δημήτρη Λαμπριανίδη και αντιπροσωπεία του Κινήματος, πραγματοποιούν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς – σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου – στο γραφείο του Δημάρχου στις 13:30.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές όπως διασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση σε πεζοδρόμια. Είναι άδικο να χάνονται ζωές ή να συμβαίνουν ατυχήματα επειδή τα πεζοδρόμια μας δεν είναι ελεύθερα και καθαρά από εμπόδια.