Συνεχίζεται ακάθεκτα η προσπάθεια θεσμοθέτησης της διεξαγωγής διεθνών αγώνων ράλι στην Κύπρο, με αυτούς που το υπεραμύνονται -χωρίς στοιχεία – να κάνουν λόγο για συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας μέσω της αύξησης του τουρισμού.

Η εμμονή αυτή προς επέκταση της περιόδου επιφέρει σημαντικά ερωτήματα προς την κοινή γνώμη. Ενώ το Τμήμα Δασών με τους υφιστάμενους πόρους που διαθέτει δεν είναι δυνατόν να καλύψει συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου πριν αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος, ως επίσης και μετά από κάθε αγώνα, κάποιοι εμμένουν στην διεξαγωγή ολόχρονων αγώνων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγράφοντας τα ερωτήματα απλών πολιτών, εκφράζουμε μαζί με αυτούς τα ερωτήματα: γιατί επιμένουν στην διεξαγωγή ενός σπορ μέσα σε τόσο ευαίσθητες διαδρομές; Ποια είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται και υπάρχει η εμμονή, πάση θυσία και με όποιο κόστος να διεξαχθούν οι αγώνες; Γιατί πρέπει με το όποιο κόστος, η περίοδος διεξαγωγή του ράλι να γίνεται ασταμάτητα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;