Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την υπόθεση ιατρού ο οποίος φέρεται να εξέδιδε ψεύτικα SafePass, και μάλιστα έναντι δωροδοκίας. Εάν η καταγγελία ευσταθεί, πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους, να διερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις και οι παρανομούντες να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μόνο με την παραδειγματική τιμωρία αυτά τα κατάπτυστα περιστατικά δεν θα επαναληφθούν. Τονίζουμε πως τέτοιες συμπεριφορές είναι εγκληματικές αλλά και επικίνδυνες για τον υπόλοιπο πληθυσμό της Κύπρου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος γιατρός που κατηγορείται για έκδοση ψεύτικων πιστοποιητικών εμβολιασμού, είχε καταγγελθεί επώνυμα πριν χρόνια για υποτιθέμενη θεραπεία του καρκίνου, ενώ είχε γίνει και διαδικασία ενώπιον του ΠΙΣ για το θέμα. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από τον ΠΙΣ επίσημη ενημέρωση για την έκβαση της παλαιότερης  υπόθεσης, την ποινή που του επιβλήθηκε και πως θα χειριστεί την καινούργια υπόθεση που έχει προκύψει.

Καλούμε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να εφαρμόσουν τους κανόνες αποστάσεων, υγιεινής και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό για να προστατέψουμε τα ευάλωτα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν είτε λόγω ηλικίας είτε προβλημάτων υγείας. Οφείλουμε ως πολίτες να συμπεριφερόμαστε με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη προς τους συμπολίτες μας.

Ταυτόχρονα, τονίζουμε πως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για αλλαγή της θέσης της κυβέρνησης για την μη δωρεάν παροχή των rapid tests, αλλά μόνο με την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων θα μπορέσουμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν για αντικειμενικούς λόγους να εμβολιαστούν.