Το φως της δημοσιότητας έχουν δει διάφορες πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση ρωγμών στον οπλισμένο σκελετό του έργου της πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης έθεσε θέμα προς το Υπουργείο μεταφορών και δημοσίων έργων για τα θέματα ασφάλειας της πλατείας ελευθερίας – η οποία είναι βασικά ένα οδικό έργο – και ως δημόσια οδός και ως πλατεία θεωρείται πως την κύρια ευθύνη για την ευστάθεια του έργου την έχουν ο δήμος Λευκωσίας όπως και το αρμόδιο Υπουργείο.

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλική Αναστασιάδου σε απάντηση της ημερομηνίας 6 Νοεμβρίου μεσώ της βουλής επισήμανε πως το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει καμία ανάμειξη στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας καθώς το εν λόγω έργο δεν εμπίπτει στην δικαιοδοσία του. “Το έργο της Πλατείας Ελευθερίας είναι υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Λευκωσίας”, λέει η Υπουργός. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε λυπηρό το γεγονός ότι το Υπουργείο “νίπτει τας χείρας του” σε σχέση με την χρονοβόρο κατασκευή  του δαπανηρού έργου της Πλατείας Ελευθερίας, για ένα θέμα για το οποίο εμείς θεωρούμε κυρίως υπεύθυνο το Υπουργείο.