Καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι Ιδαλίου και των γύρω περιοχών υποφέρουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί από τη λειτουργία των ασφαλτικών εργοστασίων. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς σφυρίζουν αδιάφορα σε ένα ζήτημα που άπτεται της δημόσιας Υγείας, παρόλο που κατά καιρούς ανακοινώνουν την μετακίνηση των εργοστασίων.

Τώρα που είναι γιορτές, οι κάτοικοι ακόμα ταλαιπωρούνται από την ρύπανση των εργοστασίων και την έντονη δυσοσμία, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να φεύγουν από το ίδιο τους το σπίτι ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν τις γιορτινές μέρες με την οικογένεια τους, με ασφάλεια και υγεία.

Εμείς διαχρονικά βρισκόμαστε στο πλάι των κατοίκων και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για άμεση μετακίνηση των εργοστασίων. Σε ένα ζήτημα που αφορά παιδιά, γονείς και την κοινωνία μας δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν μπροστά τα οποιαδήποτε συμφέροντα εις βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Είναι πραγματικά απαράδεκτη η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους κατοίκους που υποφέρουν καθημερινά. Τα ασφαλτικά εργοστάσια έπρεπε να μετακινηθούν χθες..