Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Παγκύπριος Οικολογικός Αγροτικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με το Κίνημα  Ζωής Κύπρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κινητοποίησης ενάντια στη Monsanto, διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίαςτο  Σάββατο 20 Μαίου 2017, ώρα 18.30, στην πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα ισχυρό μήνυμα και στην Κύπρο ενάντια στην καλλιέργεια και την κατανάλωση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. Είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, αλλά και δυναμικής αντίδρασης στις  προσπάθειες που καταβάλλει η Monsanto, να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, πουλώντας γενετικά τροποποιημένους σπόρους και προϊόντα, αλλά και καταστροφικά φυτοφάρμακα, πάντα με τη συνοχή μερίδας πολιτικών ηγετών από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης, έχουν προγραμματιστεί οι πιο κάτω επισκέψεις σε λαϊκές αγορές, για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη από την κατανάλωση ντόπιων γεωργικών προϊόντων.

  • Λαϊκή Αγορά Ανθούπολης– 21/5/2017, ημέρα Κυριακή, ώρα 09:00
  • Λαϊκή Αγορά Λευκωσίας– 24/5/2017, ημέρα Τετάρτη, ώρα 09:00
  • Λαϊκή Αγορά Λεμεσού– 3/6/2017, ημέρα Σάββατο, ώρα 09:00
  • Λαϊκή Αγορά Πολεμιδιών– 4/6/2017, ημέρα Κυριακή, ώρα 09.00

Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας σ’ αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της Monsanto. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερό μέλλον σε μας και τα παιδιά μας.