Δηλώσεις κ. Σάββα Φιλίππου, Αναπληρωτή Προέδρου.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για πρόοδο στις συνομιλίες, οι οποίες πιθανότατα θα οδηγήσουν σε τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ακιντζί, από την πλευρά του, προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά μιλώντας για πενταμερή διάσκεψη. Μάλιστα στήριξε την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Μπουρτζιού, συμβουλεύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία να αποφύγει κινήσεις που αφορούν την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, επιμένοντας για τον αγωγό μέσω Τουρκίας.

Ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από τις τ/κ θέσεις που αφορούν το εδαφικό και τις εγγυήσεις.

Τα μηνύματα είναι ανησυχητικά και δεν διαφαίνεται κάποια ουσιαστική στροφή στις θέσεις της Τουρκίας που να αφήνει περιθώρια για πρόοδο στις συνομιλίες, όσο και αν επιμένει ο κ. Αναστασιάδης περί βούλησης του Ερντογάν να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε αντίθετοι σε πενταμερή διάσκεψη και καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απορρίψει μία τέτοια εξέλιξη. Επίσης τον καλούμε να σκεφτεί ξανά το ενδεχόμενο τριμερούς και να μην αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον κ. Ακιντζί.

Πρέπει να χαράξει και να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της πατρίδας μας, τα οποία δεν χωρούν εκπτώσεις.