*Γραπτή δήλωση υποψήφιας βουλεύτριας Κερύνειας κ. Νατάσας Ιωάννου

Με μεγάλη μας απογοήτευση ενημερωθήκαμε πως οι αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές του νησιού μας, αποφάσισαν όπως προχωρήσουν σε εκρίζωση του προστατευόμενου θαλάσσιου φανερόγαμου Ποσειδωνία (Posidonia oceanica) στη θαλάσσια περιοχή της αρχαίας Αμαθούντας.

Το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα αφορά την εκρίζωση του θαλάσσιου φυτού σε μια έκταση περίπου 160 τετραγωνικών μέτρων αλλά και την αποψίλωση περίπου 235 τετραγωνικών μέτρων, για να κατασκευαστεί στην περιοχή υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο για την προώθηση καταδύσεων.

Χωρίς καμία περιβαλλοντική μελέτη, χωρίς να αποφασιστούν μέτρα μετριασμού, χωρίς δημόσια διαβούλευση, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην διεξαγωγή διαγωνισμού για την εκρίζωση της Ποσειδωνίας, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους τις τεράστιες συνέπειες που αυτή η ενέργεια θα έχει στη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον της περιοχής.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς να προβούν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή της εκρίζωσης του προστατευόμενου θαλάσσιου φανερόγαμου Ποσειδωνία. Επιτέλους να σταματήσουν έργα που καταστρέφουν το περιβάλλον.