Το Μακάρειο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα την Παιδοογκολογική Μονάδα επισκέφθηκε και φέτος ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ντυμένος Πράσινος Άγιος Βασίλης. Μαζί με αντιπροσωπεία του Κινήματος μοίρασε δώρα και ευχές στα παιδιά. Ευχάριστη νότα η παρουσία και φέτος των Οικολόγων, δήλωσε ο Διευθυντής του Μακάρειου Ανδρέας Νεοφύτου που απηύθυνε και πάλι έκκληση για αναβάθμιση του Νοσοκομείου καθώς οι ανάγκες ολοένα και μεγαλώνουν.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και αποτελεί ευκαιρία, όπως είπε ο κ. Περδίκης, για να είμαστε κοντά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, στα παιδιά και τις οικογένειές τους και να δείξουμε την στήριξη και τη συμπαράστασή μας και σε γιατρούς , νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, για το έργο που επιτελούν.
 
«Είναι η παραδοσιακή γιορτή για τα παιδάκια του Παιδοογκολογικού, με την βοήθεια του Διευθυντή του Μακάρειου, δίνουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να προσφέρουμε χαρά και ευχόμαστε αυτό το εξαιρετικό, ομολογουμένως, έργο που επιτελείται, να γίνεται όλο και πιο λίγο και να χρειάζονται όλο και λιγότερη θεραπεία τα παιδιά», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Περδίκης.
 
Ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα στηρίζει διαχρονικά τις θέσεις του Διευθυντή για αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

«Αυτό το εξαιρετικό Νοσοκομείο πρέπει να το αναβαθμίσουμε, να γίνει ένα δυνατό Νοσοκομείο  Παίδων, Γυναικών και Εφήβων, με Πρώτες Βοήθειες , και πλήρη όλα τα Τμήματά του, χρειάζεται επιτέλους η Κύπρος ένα σύγχρονο Νοσοκομείο», ανέφερε.
 
Ο Διευθυντής του Μακάρειου Ανδρέας Νεοφύτου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο Κίνημα για την γιορτή λέγοντας ότι ο Πράσινος Άγιος Βασίλης μοιράζει κάθε χρόνο χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται.

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προφορά γιατί κάνει με την παρουσία του πιο ευχάριστη την παραμονή των άρρωστων παιδιών, απαλύνει τον πόνο τους και μας θυμίζει και κάθε χρόνο την ύπαρξη αυτών των συναισθημάτων που γίνονται κάθε χρόνο πιο έντονα όταν κάποιος επισκέπτεται αυτό το Νοσοκομείο», ανέφερε.
 
Ο δρ. Νεοφύτου ανέφερε πως υπάρχει η ανάγκη για ένα σύγχρονο, καινούργιο Νοσοκομείο Παίδων για εμάς και για τη γενιά που έρχεται.

«Μεγαλώνουμε ως κοινωνία, έχουμε περισσότερες απαιτήσεις, γίνονται πιο πολλές εξειδικεύσεις, οι ανάγκες είναι πιο πολλές,  ένα παλιό κτίριο δεν μπορεί να μας στεγάσει, δεν μας χωράει, και θέλουμε ένα καινούριο Νοσοκομείο για την χώρα μας, πρέπει να γίνει ανακαίνιση εκ βάθρων και να κτιστεί καινούρια πτέρυγα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον δρ. Νεοφύτου, το Μακάρειο είναι ένα νοσοκομείο αναφοράς, το οποίο υποστηρίζει όλα τα δύσκολα περιστατικά, προσθέτοντας ότι τα θέματα της υποστελέχωσης είναι τα καθημερινά, ωστόσο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στα πλάνα πρέπει να είναι οι κτιριακές αλλαγές.
 
Ανέφερε ότι στο Μακάρειο καταλήγουν όλα τα περιστατικά από όλη την Κύπρο που αφορούν παιδιά και μητέρες, περιστατικά δύσκολα και περίπλοκα αλλά ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι πάντα έτοιμο.

«Είτε είναι γιορτές, είτε αργίες, είτε άλλες μέρες εμείς είμαστε εδώ και προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε. Η παρουσία των Οικολόγων είναι μια ευχάριστη νότα για εμάς και τα παιδιά μας», κατέληξε.

 GPMAKAREIO 3GPMAKAREIO 3GPMAKAREIO 3

Πηγή: ΚΥΠΕ