Χαιρετίζουμε την συνάντηση που πραγματοποιείται με σκοπό τη συνεργασία Κύρου – Ελλάδας – Ισραήλ και επισημαίνουμε ότι συναντήσεις όπως αυτές είναι καλοδεχούμενες και πρέπει να ενισχυθούν αποτελεσματικά. 

Ευχόμαστε η σημερινή συνάντηση ότι  δεν θα περιοριστεί σε επικοινωνιακή μόνο αξιοποίηση, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Έχουν όμως την υποχρέωση να σημειώνουμε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις έχουν γίνει ήδη πολλές. Πλέον οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το κλίμα το οποίο υπάρχει μεταξύ των τριών χωρών και να στρέψουμε το βλέμμα στα έργα και ποιο συγκεκριμένα στην αξιοποίηση του οικοπέδου Αφροδίτη με την κατασκευή του αγωγού προς τα τερματικά της Αιγύπτου και για τον αγωγό East Med που θα ενώνει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ευρώπη. Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίησή των έργων αυτών,  με την μεγάλη σημασία που έχουν. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε αναφερθεί στα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει η υλοποίηση του αγωγού East Med, την ενεργειακή επάρκεια που θα επιφέρει στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς και το διεθνές σήμα εμπιστοσύνης που θα δώσει προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συστρατευόμαστε λοιπόν με τη στρατηγική αυτή, που στόχο έχει την γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας και την εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.