Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι η Πολιτεία, η Κυβέρνηση και η Βουλή οφείλουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευαισθησία το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.

Είναι τραγικό να παρατηρούνται φαινόμενα όπως της πολίτη, που «πετάει το κυπριακό διαβατήριο στα μούτρα» των αρμοδίων, επειδή απέτυχαν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως επίσης και λόγω της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε.

Δυστυχώς τα φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία – στην Κύπρο – είναι καθημερινά, όπου πολίτες σταθμεύουν σε χώρους στάθμευσης αναπήρων και οχήματα βρίσκονται πάνω στα πεζοδρόμια, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στους συμπολίτες τους με αναπηρίες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δηλώνουμε απογοητευμένοι από τη συνεχή αποτυχία του Κράτος και της Κυβέρνησης να κάνουν το πιο απλό. Να διασφαλίσουν τους νόμους του κράτους.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η στάση των πολιτών που αποθρασύνθηκαν και προέβησαν σε λεκτική επίθεση προς την εν λόγω γυναίκα, χρησιμοποιώντας βαριούς ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει τοποθετήσει ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής του δράσης, την στήριξη με κάθε μέσο των δικαιωμάτων των αναπήρων, πάντα σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα.