Συνέχεια στις επαφές με υποψήφιους για τις Προεδρικές του 2023 και οργανωμένα σύνολα, δίνει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόδουλο Πρωτόπαπα και με το πολιτικό κόμμα «Πρωτοβουλία Αμμόχωστος για την Κύπρο».

Κατά τη διάρκεια και των δυο συναντήσεων, συζητήθηκαν με εποικοδομητικό τρόπο προβλήματα και θέματα όπως το Κυπριακό, η οικονομία, η εσωτερική διακυβέρνηση, τα κοινωνικά ζητήματα και θέματα οικολογίας.

Την αντιπροσωπεία του Κινήματος αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Κινήματος κ. Γιώργος Στυλιανίδης και τα Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης και Νίκος Μιχαλιάς.

Οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν εντάσσονται στο πλαίσιο συζητήσεων του Κινήματος με ανεξάρτητους υποψήφιους προέδρους και κόμματα οι οποίοι ζητούν να έχουν συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων με θέμα τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζει να διεκδικεί την Πράσινη Αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας με συγκεκριμένο περιεχόμενο, βασισμένο στις προγραμματικές θέσεις και εισηγήσεις του.

Προτάσσουμε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πράσινου, οικολογικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας που να περιλαμβάνει συγκεκριμένα σχέδια, προγράμματα και έργα που να μας οδηγούν στην Κύπρο του αύριο.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος θα συνέλθει σε κατοπινό στάδιο και αναλόγως των αποτελεσμάτων και των εξελίξεων που θα προκύψουν, θα εξετάσει εκ νέου τα δεδομένα αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές. Στις επιλογές παραμένει η αυτόνομη πορεία προς τις Προεδρικές εκλογές.