Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνήλθε χτες στο συνεδριακό κέντρο «Θάλασσα» και ενημερώθηκε από την Πολιτική Επιτροπή για τις συναντήσεις με αντιπροσωπείες των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ αλλά και με ανεξάρτητους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές.

Αποφασίστηκε ότι το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει να διεκδικεί την Πράσινη Αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας με συγκεκριμένο περιεχόμενο, βασισμένο στις προγραμματικές θέσεις και εισηγήσεις του.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να εξουσιοδοτήσει τον Προέδρο του Κινήματος κ. Θεοπέμπτου να αποστείλει επιστολή προς τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους ανεξάρτητους υποψηφίους που έχουν ζητήσει την συνεργασία των Οικολόγων στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, με την οποία τους ζητεί να τοποθετηθούν επί των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος, ώστε να καταγραφούν οι συγκλίσεις και οι πιθανές αποκλίσεις.

Οι Οικολόγοι προτάσσουν την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πράσινου, οικολογικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας που να περιλαμβάνει συγκεκριμένα σχέδια, προγράμματα και έργα που να μας οδηγούν στην Κύπρο του αύριο.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος θα συνέλθει σε κατοπινό στάδιο και αναλόγως των αποτελεσμάτων και των εξελίξεων που θα προκύψουν για να εξετάσει εκ νέου τα δεδομένα αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές. Στις επιλογές παραμένει η αυτόνομη πορεία προς τις Προεδρικές εκλογές.