Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του “TVone” σχετικά με τις ενστάσεις του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων στην απόφαση του Υπουργικού να χαρίσει χρέη προς αθλητικά σωματεία, ενισχύουν όσα εξ’ αρχής καταγγείλαμε. Πρόκειται για μία κίνηση -η νομιμότητα της οποίας μένει να ελεγχθεί- που ξεκάθαρα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων του κ. Αναστασιάδη.

Το γεγονός πως το Υπουργικό χωρίς προηγούμενη γνωμοδότηση του Εφόρου προχώρησε στην κίνηση αυτή, αποτελεί άλλωστε άλλη μία επιβεβαίωση του σκοπού της. Αυτό, καθώς πιθανή τελική απόρριψη της απόφασης θα αποδοθεί σε νομικά κωλύματα, παρά την τάχα ειλικρινή πρόθεση του κ. Αναστασιάδη να φανεί απλόχερος με τα λεφτά του κράτους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ελπίζουμε στο υπόλοιπο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ο απερχόμενος Πρόεδρος να επιλέξει να κάνει προεκλογικό με βάση τις θέσεις του και όχι να προσπαθεί να αποσπάσει ψήφους εκμεταλλευόμενος την άσκηση της εξουσίας. Το γεγονός όμως ότι δεν το κάνει, αποτυπώνει ακριβώς την αδυναμία του να υπερασπιστεί όσα έπραξε τα πέντε προηγούμενα χρόνια.