Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει πληροφορηθεί ότι γίνεται προσπάθεια για να δοθεί άδεια προς ανέγερση αίθουσας δεξιώσεων από εταιρεία συμφερόντων πρώην ιδιοκτητών του «ΚΤΗΜΑ ΜΑΚΕΝΖΥ», απέναντι από το αρχαίο εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου Μακρή επί της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη προβεί στην σύσταση της ομάδας πρωτοβουλίας πολιτών των περιοχών Αγ. Γεωργίου Μακρή Καμάρων και Αλυκής Λάρνακας και με επιστολή τους προς όλους τους αρμόδιους κάνουν λόγο για αλλαγή του τρόπου ζωής τους, ενώ προειδοποιούν ότι ο χαρακτήρας της περιοχής κινδυνεύει.

Όπως επίσης σημειώνεται στην αλληλογραφία που απέστειλαν οι κάτοικοι, φαίνεται να υπάρχει διαχρονικό προηγούμενο σκεπτικό μη έγκρισης αδειών ανάπτυξης στο εν λόγω τεμάχιο, ούτε καν κατά παρέκκλιση. Πληροφορίες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρουν επίσης ότι οι κάτοικοι επικαλούνται και δικαστικό διάταγμα το οποίο φαίνεται να απαγορεύει την όποια ανάπτυξη γύρω από περιοχή προστασίας χλωρίδας και πανίδας, της Αλυκής Λάρνακας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων σε διάφορες περιοχές δεν μπορεί να είναι έρμαιο των ορέξεων του κάθε επιχειρηματία, ούτε να θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους.

Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία, τον Δήμο Λάρνακας και όλους όσοι εμπλέκονται να μην συναινέσουν σε μια ακόμα δήθεν ανάπτυξη, η οποία το μόνο κέρδος που θα αποφέρει είναι στον ίδιο των ιδιοκτήτη της, ενώ οι επιπτώσεις θα είναι πολλαπλάσια αρνητικές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.