Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζει τον Σενέρ Λεβέντ στον αγώνα του κατά της καταπάτησης της ελευθερίας του λόγου στα Κατεχόμενα. Ο διευθυντής και αρχισυντάκτης της Αβρούπα υπέβαλε αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για καταπάτηση της ελευθερίας λόγου και για «δικαστική παρενόχληση». Υπενθυμίζεται πως εκκρεμούν επτά συνολικά ποινικές υποθέσεις εναντίον του Σενέρ Λεβέντ σε λεγόμενα «δικαστήρια» στα Κατεχόμενα και άλλες τρείς που κατατέθηκαν σε δικαστήρια στην Τουρκία

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο και απερίφραστα, τη στάση της Άγκυρας που επιδίδεται σε μια επίδειξη εξουσίας και δύναμης κατά του Σενέρ Λεβέντ, σε δίκες – παρωδίες που μπορεί να χαρακτηριστούν ως το αποκορύφωμα της καταδίωξης και της φίμωσης κατά των ελεύθερων πολιτών στα Κατεχόμενα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ανώτατο επίπεδο, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων ενός Κύπριου – που βραβεύτηκε το 2018, με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη – και να τον προστατεύσουν από το καθεστώς Ερντογάν.