Η φετινή «Ώρα της Γης Κύπρου» μετατράπηκε σε μια καινοτόμα ψηφιακή δράση για το περιβάλλον, εν μέσω πρωτοφανών παγκόσμιων συνθηκών υπό το φως της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19. Η συντονιστική ομάδα  «Ώρα της Γης – Κύπρου» -που τελεί υπό τον συντονισμό του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Νεολαίας Οικολόγων -αποφάσισε φέτος να γιορτάσει ψηφιακά  την “Ώρα της Γης”  με μια πρωτότυπη διαδικτυακή συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Minus One, η οποία προβλήθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.earthhourcy.org και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας στους πολίτες που εξ’ ανάγκης βρίσκονταν στο σπίτι, την ευκαιρία να γιορτάσουν όλοι μαζί την «Ώρα της Γης».

Σε δήλωση της η Συντονίστρια για την «Ώρα της Γης» Κύπρου ανέφερε: «είμαστε βαθιά συγκινημένοι από όλους όσους επέλεξαν να συμμετέχουν στη δράση «Ώρα της Γης Κύπρου» διαδικτυακά, σε μια προσπάθεια να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και τον πλανήτη μας».

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Τάσος Χριστοφίδης έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τη φετινή «Ώρα της Γης», στηρίζοντας τη δράση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Το Σάββατο της 28ης Μαρτίου, οι ενωμένες φωνές μας εισακούστηκαν σε 37 χώρες, δημιουργώντας πάνω από 3 δισεκατομμύρια εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως ανέφερε η κ. Σακαδάκη, «το πιο σημαντικό είναι ότι η «Ώρα της Γης 2020» υπογράμμισε με όμορφο τρόπο  την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος εν μέσω κρίσης, μεταδίδοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στις σκοτεινές εποχές που διανύουμε». Η φετινή δράση, ξεκινώντας από την παγκόσμια οργάνωση για την «Ώρα της Γης» και καταλήγοντας σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ανέδειξε τη δύναμη ενός κινήματος υπό την ηγεσία του λαού, υπενθυμίζοντάς μας ότι είμαστε πιο ισχυροί όταν ενεργούμε ως ομάδα.