Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν δημοσιεύματα ότι εντοπίστηκαν δυο κυνηγετικά σκυλιά, τα οποία ρίχτηκαν προφανώς από άνθρωπο, σε λάκκο στην περιοχή του Καλού Χωριού Λάρνακας. Πληροφορίες που έχουμε στην κατοχή μας, αναφέρουν πως οι σκύλοι ήταν δεμένοι με σχοινί. Ο λάκκος φαίνεται να είναι στον ίδιο χώρο που στεγάζεται κτηνοτροφική μονάδα. Μέσα στον λάκκο υπήρχαν και αλλά υπολείμματα από αλλά ζώα που πιθανόν να βρήκαν τραγικό θάνατο εκεί.

Κοινοποιήθηκαν άμεσα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπηρεσία Θήρας και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Τα σκυλιά ανασύρθηκαν από την ΕΜΑΚ και παραλήφθηκαν άμεσα από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για εξετάσεις και περίθαλψη. Μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε πως οι σκύλοι δεν φέρουν μικροτσίπ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επικοινωνήσαμε τόσο με την Αστυνομία, όσο και με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, για να ενημερωθούμε για το εν λόγω σοβαρό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχουμε, προηγούμενος ιδιοκτήτης της φάρμας κατήγγειλε πως υπήρχαν αδέσποτοι σκύλοι στην περιοχή, οι οποίοι επιτέθηκαν στα ζωντανά του.

Η κ. Ανθή Μουζούρη, Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης του Κινήματος για τα Ζώα, ανέφερε πως «μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας άτομα, άκρως επικίνδυνα για τη κοινωνία, καθώς αυτός που προέβη σε μια τέτοια εγκληματική πράξη είναι άτομο προφανώς με σοβαρή αντικοινωνική συμπεριφορά, με έλλειψη συναισθημάτων. Χωρίς κανένα ενδοιασμό και ίχνος ευαισθησίας έριξε τους σκύλους μέσα σε λάκκο για να βρουν τραγικό θάνατο. Ζούμε το 2022 και όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοιες αποτρόπαιες, εγκληματικές πράξεις απέναντι στα ζώα που δεν μπορεί να τις συλλάβει ανθρώπινος νους.

Ζητούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία ούτως ώστε να βρεθεί ο ένοχος και να τιμωρηθεί όπως προνοεί η νομοθεσία. Επίσης πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να ρίχτηκαν και άλλα ζώα στον λάκκο. Επιπλέον απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο και σφράγισμα του συγκεκριμένου λάκκου.

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλες τις υπηρεσίες που συνέτειναν στον απεγκλωβισμό και μετέπειτα φροντίδα των σκύλων».