Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από  τη Δευτέρα 12/4 διαφώνησε με την απόφαση της Επιτροπής  Οικονομικών να αναβάλει τη συζήτηση και ψήφιση του νόμου για τις κρατικές εγγυήσεις, που θα παρέχουν στις κυπριακές επιχειρήσεις, στήριξη ύψους ενός δις. ευρώ και ρευστότητα ύψους 1.43 δις. Ευρώ.

Οι κρατικές εγγυήσεις ήταν έτοιμες να ψηφιστούν από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά η Κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο. Τώρα, η αντιπολίτευση έπρεπε να δείξει την αποφασιστικότητά της, να τροποποιήσει το νομοσχέδιο και να το ψηφίσει πριν από την διάλυση της παρούσας Βουλής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι έπρεπε να τεθεί ενώπιον της ολομέλειας το νομοσχέδιο, και να δοθεί το δικαίωμα με τροπολογία στον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο την εφαρμογή του σχεδίου των κρατικών εγγυήσεων.

Είναι ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τροποποιήσουν και να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις την επόμενη Πέμπτη κατά τις εργασίες της τελευταίας συνεδρίασης, και εναπόκειται στην Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας.

Βίντεο δηλώσεων της υποψήφιας βουλεύτριας Λευκωσίας κ. Αντωνίας Θεοδοσίου: