Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την πρώτη πράξη του διπλού εγκλήματος του Καλοκαιριού του 1974. Στις 15 Ιουλίου 1974 οι χουντικοί προδότες και οι εδώ συνένοχοί τους, άνοιξαν το δρόμο στην Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο.

Όσοι έπεσαν μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία τις ημέρες του πραξικοπήματος παραμένουν για πάντα ήρωες της πατρίδας. Η θυσία τους αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας και θάρρους, καθώς η πατρίδα στενάζει ακόμμη κάτω από την μπότα του Τούρκου εισβολέα.

Αποτελεί χρέος μας προ τους πεσόντες ο διαρκής αγώνας για απαλλαγή από την κατοχή. Η θυσία των ηρώων θα δικαιωθεί όταν απαλλαγούμε από την κατοχή μέσω μίας λύσης  που θα αποκαθιστά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς την παρουσία εγγυητικών στρατών και εποίκων. Μία λύση όπου η δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα για όλους του πολίτες θα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η 15η Ιουλίου αποτελεί επίσης υπόμνηση προς όλους μας ότι η δημοκρατική και ελεύθερη πολιτεία εγγυάται την ομαλή λειτουργία των θεσμών και του  πολιτεύματος. Αποτελεί διαρκές χρέος όλων των ελευθερων πολιτών η προάσπιση του κράτους δικαίου.