Με επιστολή του ημερομηνίας 22 Ιουλίου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Όπως εξηγείται στην επιστολή, η σύγκληση της επιτροπής επιβάλλεται καθώς με δεδομένη τη θέση της Κεντρικής Τράπεζας και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για την αναπομπή του νόμου Περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.2) του 2019, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα για τις εκποιήσεις βρίσκεται υπό απειλή. Γι’ αυτό και η συνεδρία πρέπει να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε πριν την 29η Ιουλίου 2019, και όχι λίγα λεπτά πριν την Ολομέλεια όπως έχει προγραμματιστεί, για να μπορεί να γίνει μια προσπάθεια για ένα «έντιμο συμβιβασμό». 

Μια ολιγόλεπτη συνεδρία λίγο πριν την Ολομέλεια στέλνει το μήνυμα ότι όλα έχουν κριθεί (με κάποιο τρόπο) και ότι η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ώριμο, ακόμα έχουμε περίπου μία εβδομάδα να το συζητήσουμε και να το βελτιώσουμε.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της αναπομπής του Προέδρου Αναστασιάδη αφορά λόγους που μπορούμε να τους συζητήσουμε. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών κ. Άγγελο Βότση καθώς και τα μέλη αυτής όπως αντιμετωπίσουν θετικά το κάλεσμα των Οικολόγων και πραγματοποιήσουν την σημαντική αυτή συνεδρία πολύ πριν την ερχόμενη Δευτέρα. Εάν απλώς επιτευχθεί η ψήφιση (με την όποια πλειοψηφία) της αναπομπής, όχι μόνο θα αποδειχθεί ότι η Βουλή έκανε απλώς  μία τρύπα στο νερό αλλά θα έχει τοποθετηθεί το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.