Οι πολυδιαφημιζόμενοι αγώνες motocross που ξεκινούν την Κυριακή 24/9 σε πίστα στο Παραλίμνι θα λάβουν χώρα σε μέρος που δε διαθέτει ούτε σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές και ασφαλώς ούτε έχει εποπτευθεί για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των θεατών του αγώνα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αγώνας έχει επίσημο χαρακτήρα και εντάσσεται στο ετήσιο πρωτάθλημα Motocross. Η προσωρινή πίστα που έγινε εξ’ ανάγκης για τις προπονήσεις των εραστών της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, μετατρέπεται σε πίστα επισήμων αγώνων με εκατοντάδες θεατές και δημόσια προβολή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εξ’ αρχής ασχοληθήκαμε με τον εν λόγω χώρο, που γειτνιάζει με περιοχή που είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 εξηγώντας τους λόγους για την μη ακαταλληλότητά του, όπως παρατίθενται τόσο από επιστήμονες όσο και από τους περίοικους.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την αρχική καταγγελία, οι αρμόδιες κρατικές αρχές που όφειλαν να δώσουν λύση και ειδικά ο ΚΟΑ, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχουν φροντίσει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη μεταφορά της πίστας, γεγονός το οποίο βρίσκει σύμφωνη και την ίδια την ομοσπονδία μοτοσικλετιστών.