Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, έχει ως φετινό της θέμα την «ασφάλεια και υγεία με βιώσιμη κινητικότητα». Το ποδήλατο και η πεζοπορία βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής εκστρατεία, με επικέντρωση στη ψυχική και φυσική υγεία και την ασφάλεια στην κινητικότητα.

Γι΄ αυτό το σκοπό μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διοργανώνει δράσεις, και εκστρατείες οι οποίες περιγράφονται ως εξής:

  1. Κλήρωση ενός ολοκαίνουριου ποδηλάτου. Για να μπείτε στην κλήρωση ακολουθείστε τα βήματα πατώντας σε αυτό το σύνδεσμο(https://www.facebook.com/young.c.greens/posts/3063486173929772).

  1. Συνεργασία της Νεολαίας Οικολόγων και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μαζί με την εταιρεία Nextbike Cyprus, για να προσφέρουν 1000 δωρεάν δίωρες μετακινήσεις με ποδήλατο. Για περισσότερεςπληροφορίες: (https://fb.watch/8dkbfDBj3D/).

  1.    Εκδήλωση της Νεολαίας Οικολόγων και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Θα προηγηθεί βόλτα με τα ποδήλατα στο κέντρο της Λευκωσίας, η οποία θα ξεκινήσει η ώρα 16:30 από το Δημοτικό Πάρκο Λευκωσίας (πλησίον Βουλής Αντιπροσώπων) και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο(https://fb.me/e/cay1WeHNW).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00 – 22:00. Στον χώρο του πάρκου θα υπάρχει μουσική και ενημερωτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό στην Κύπρο και τι προτείνουμε εμείς ως λύσεις. Ταυτόχρονα, θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις της Νεολαίας Οικολόγων και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωπαϊκός αυτός θεσμός έφτασε στη Κύπρο από το 2002 με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το οποίο οργάνωσε τότε μια σειρά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Πάω στη πόλη χωρίς αυτοκίνητο».

Απαιτείται να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να ευαισθητοποιηθούμε στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε διαρκώς με το αυτοκίνητο και να περιμένουμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της συμφόρησης και των ρύπων.

Σας περιμένουμε όλους/ες για να το τζιυλίσουμεν οικολογικά!.