Όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Μαλάς στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, αποκαλύπτουν την προσήλωση του στο νεοφιλελεύθερο δόγμα των μνημονίων μονόπλευρης λιτότητας και θυμίζουν ότι είναι θιασώτης των απόψεων Γιώργου Βασιλείου. Θυμίζουν επίσης την εποχή που ο κ. Μαλάς καλούσε δημόσια τον Νίκο Αναστασιάδη να υπογράψει το μνημόνιο.

Η άρνησή του ακόμα και να συζητήσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης του τρόπου αποπληρωμής των δανείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για άσκηση κοινωνικής πολιτικής -όπως εισηγείται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος- αποδεικνύουν πως ο κ. Μαλάς είναι η άλλη όψη του νομίσματος της πολιτικής Αναστασιάδη, όχι μόνο στο Κυπριακό αλλά και στην οικονομία.

Οι δεσμεύσεις και των δύο, δεν είναι τίποτε άλλο από περιγραφή της προσήλωσης τους στις οικονομικές πολιτικές που πλήττουν τη μεσαία τάξη και τις δυνάμεις της εργασίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον κυπριακό λαό να αναλογιστεί το ρόλο κάθε υποψηφίου όλο το προηγούμενο διάστημα. Η κοινωνία και ιδίως οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι χρειάζονται πολιτικές όχι μόνο ανάπτυξης, αλλά και δίκαιης διανομής των προϊόντων της ανάπτυξης αυτής. Οι προγραμματικές θέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου περιγράφουν συγκεκριμένες πολιτικές ενίσχυσης των αδύναμων στρωμάτων, που στόχο έχουν τη βελτίωση της υλικής καθημερινότητας των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο και όχι με μία εμμονική δέσμευση στη λιτότητα, μπορεί και πρέπει να προχωρήσει ο τόπος στην επόμενη μέρα.