Μετά από το περιστατικό με το πράσινο σημείο στην Παρεκκλησιά – το οποίο μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο – και δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρη την Κύπρο με τα Πράσινα Σημεία, επιτέλους ο αρμόδιος Υπουργός και ευρύτερα η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Με αφορμή επιστολή πολίτη προς τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη, αναφορικά με το Πράσινο Σημείο στη Φασούλα Λεμεσού, ο κ. Περδίκης με επιστολή του 20 Σεπτεμβρίου προς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Πράσινο Σημείο στη Φασούλα Λεμεσού όπου δίπλα ακριβώς λειτουργεί χώρος διαχείρισης ΑΕΚΚ (Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις).

Όπως σημειώνει ο κ. Περδίκης παντού επικρατεί αναρχία και σύγχυση και διερωτάται εάν τελικά αυτοί οι δυο χώροι είναι ένα νέο Βατί.

Όπως σημειώνει έχει κλείσει το Βατί για να ανοιχθούν 4 – 5 μικρότεροι σκουπιδότοποι.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, υποδεικνύοντας προς τον Υπουργό Γεωργίας ότι προφανώς αυτός δεν ήταν ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, ζητεί όπως άμεσα προβεί σε δέουσες ενέργειες καθώς οι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται με τον πιο έντονο τρόπο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παραμένει υπέρ της καθιέρωσης των Πράσινων Σημείων, όχι όμως στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα.

Τελούμε εν αναμονή της απάντησης του αρμόδιου Υπουργού.

pr fasoula 1pr fasoula 1pr fasoula 1pr fasoula 1pr fasoula 1