Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωριού στην Πάφο, συνοδευόμενος από Αστυνομία, «με γνώμονα την επιβολή του νόμου και της τάξης» – όπως δηλώνει – πραγματοποίησε επιχείρηση «σκούπα» για την απομάκρυνση των τροχόσπιτων που βρίσκονται στα Λουτρά της Αφροδίτης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις καυτηριάσει την κατάσταση που επικρατούσε με τα τροχόσπιτα και τις άλλες παράνομες κατασκευές στην περιοχή των λουτρών της Αφροδίτης. Δεν μπορούμε λοιπόν να καταδικάσουμε την  απομάκρυνση των παράνομων υποστατικών.

Σημειώνουμε πάντως ότι κυκλοφορούν σχέδια για ρυπογόνο ανάπτυξη στο συγκεκριμένο τεμάχιο ενώ γνωστό είναι το σκάνδαλο με τη χαριστική παραχώρηση τουρκοκυπριακής γης σε ημέτερο της κυβέρνησης για κατασκευή και λειτουργία ιδιωτικού χώρου για κατασκήνωση.

Από την άλλη έχουμε κάθε δικαίωμα όμως να θέσουμε ζήτημα μεροληπτικής στάσης έναντι στην παρανομία διότι την ίδια ώρα που απομακρύνονται με τη βία τα τροχόσπιτα από τα Λουτρά της Αφροδίτης στην ίδια περιοχή – ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Ακάμα – αφήνονται ανενόχλητα δεκάδες παράνομα υποστατικά, εξοχικές επαύλεις που βαπτίζονται αποθήκες, παράνομα εστιατόρια κοκ

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην περιοχή της Λάρας λειτουργούν άλλα δύο παράνομα υποστατικά.  Επιπλέον αξίζει να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω κοινοτάρχης είχε βρεθεί αντιμέτωπος και με θέματα νομιμότητας για τη δική του κατοικία μέσα στην χερσόνησο του Ακάμα πριν λίγα χρόνια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν ικανοποιείται μόνο με μια επιχείρηση «σκούπα» σε συγκεκριμένα σημεία. Πλέον με την επικρατούσα κατάσταση απαιτείται γερό «σκούπισμα» στα Λουτρά της Αφροδίτης και μπουλντόζες στις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια, για να καθαρίσουμε εντελώς τα δεκάδες κτίρια που στήθηκαν στις παραλιακές αυτές περιοχές σε βάρος του πολιτισμού αλλά και του περιβάλλοντος μας.