Δέκτης καταγγελίας για αυθαίρετη κοπή δέντρων από Δημοτικό Σχολείο στη Λάρνακα, έγινε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σύμφωνα με την καταγγελία, λεμονόδεντρα που υπήρχαν στην αυλή του σχολείου, αυθαίρετα και χωρίς καμία έγκριση κόπηκαν.

Λειτουργός του Κινήματός μας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας κ. Πέτρο Χρυσοστόμου, ο οποίος μας ενημέρωσε πως είχε γνώση για το συμβάν και πως θα είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια του σχολείου. Όπως μας αναφέρθηκε, η σχολική Εφορεία δεν είχε καμία ανάμειξη με το περιστατικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο παρελθόν υπήρξε ένα ατύχημα με μαθήτρια η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση κλαδιού.

Σε επικοινωνία μας με το Τμήμα Δασών, πληροφορηθήκαμε πως δόθηκε άδεια στο σχολείο για κοπή ενός κυπαρισσιού, το οποίο θεωρήθηκε επικίνδυνο για τα παιδιά, λόγω του περιστατικού που σημειώθηκε με τη μαθήτρια.

Η διεύθυνση του σχολείου ωστόσο δεν έμεινε μόνο στο κυπαρίσσι και έκοψε – χωρίς άδεια – λεμονόδεντρα. Την κοπή των δέντρων, ανέλαβε ιδιώτης σε συνεννόηση με τη διευθύντρια του σχολείου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί έγκριση από τη Σχολική Εφορεία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως δεν νοείται να κατακόβεται το πράσινο με αυτόν τον τρόπο, αφήνοντας το σχολείο χωρίς τη σκιά των δέντρων. Δεν είναι αυτά τα παραδείγματα και μηνύματα που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας.