Τις τελευταίες ημέρες η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δέχεται τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής Μουσαλλά, οι οποίοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια τους από τους τεράστιους βράχους που βρίσκονται στην πλαγιά του Μουσαλλά.

Πριν από μερικά χρόνια είχαν παρθεί κάποια μέτρα με την τοποθέτηση πασσάλων και συρμάτινου πλέγματος. Τις τελευταίες μέρες μετά και το κλείσιμο μέρους του χώρου στάθμευσης εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή, η ανησυχία των περίοικων έχουν αυξηθεί. Κατά την επίσκεψή μας στην περιοχή και τη συνομιλία μας με τους κατοίκους διαπιστώσαμε πως η ανησυχία τους είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Επικροτούμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Πάφου και πιστεύουμε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο, θα προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του προβλήματος. Μόνο ειδικοί εμπειρογνώμονες (γεωλόγοι, πολιτικοί μηχανικοί) μπορούν να αντιληφθούν, τόσο την σοβαρότητα του προβλήματος, όσο και τα κατάλληλα μέσα αντιμετώπισής του. Εδώ, πρέπει να τονίσουμε ότι πέρα από τους περίοικους, επηρεάζετε άμεσα ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της πόλης μας, ο οποίος περνά από τις παρυφές του λόφου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παράλληλα με το Δήμο Πάφου, αυτό το θέμα θα ευαισθητοποιήσει και την Επαρχιακή Διοίκηση για την επίλυση του.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου