Ήταν Οκτώβριος του 2015 όταν ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος για τη γνωστή υπόθεση, κατά την οποία αποκαλούμενος κυνηγός  θανάτωσε ακινητοποιημένη αλεπού και μάλιστα προέβαλλε στο διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό του “κατορθώματος” του. Από τότε μεσολάβησαν σειρά παράξενων αναβολών και αίτημα του κατηγορούμενου προς το Γενικό Εισαγγελέα για παύση της δίωξης του, με την αιτιολογία πως η κατηγορία ήταν κατασκευασμένη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρακολουθήσαμε λεπτομερώς την εξέλιξη της υπόθεσης, όχι μόνο προκειμένου να υπάρξει τιμωρία για τη θανάτωση, βάσει όσων προβλέπει ο νόμος, αλλά και γιατί θεωρούμε πως η προβολή τέτοιων ενεργειών ωσάν να πρόκειται για κάποιο είδος επιτεύγματος, δε μπορεί να γίνει ανεκτή. Μετά λοιπόν από τις προσπάθειες του κατηγορούμενου να αποφύγει την εκδίκαση, πληροφορούμαστε πως αναμένεται η δικαστική απόφαση να εκδοθεί στις 4/12, αφού η ακρόαση ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, ελπίζοντας να τηρηθούν τα νόμιμα και να μην γίνουμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες ανάλογων περιστατικών.

Περιμένουμε ότι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης, που όχι μόνο σκότωσε την αλεπού, αλλά διαπόμπευσε το “θήραμά” κατά τρόπο προσβλητικό και παράνομο.