Η Ομάδα Δράσης για τα Ζώα, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ενημερώθηκε πως κυνηγετικός σκύλος (άσπρο με μαύρο) εθεάθη να κυκλοφορεί με ένα δοχείο στο πρόσωπο του, παγιδευμένος χωρίς να μπορεί να φάει, ούτε να πιει νερό στην περιοχή του Αγρού.

Καταβάλλονται προσπάθειες από το Κοινοτικό Συμβούλιο να εντοπιστεί και να διασωθεί. Παρακαλείτε οποίος το δει να το βοηθήσει ή να ενημερώσει το κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού στα τηλέφωνα 22522142, 99699002 ή την αστυνομία Αγρού ή και την Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος στο τηλ 99677819 γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Για ακόμα μια φορά, θέλουμε να θίξουμε το διαχρονικό πρόβλημα των εγκαταλείψεων των κυνηγετικών σκύλων από τους κυνηγούς. Η εγκατάλειψη σκύλου, εκτός από ποινικό αδίκημα, είναι μια πράξη εγκληματική και βάρβαρη η οποία βάζει τη ζωή του σκύλου σε άμεσο κίνδυνο.

Καλούμε την Υπηρεσία Θήρας, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, και την αστυνομία ζωών να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά την μάστιγα των εγκαταλελειμμένων σκύλων και να βρεθούν οι τρόποι ώστε να σταματήσουν αυτές οι εγκληματικές πράξεις απέναντι στα ζώα .