Ντροπή και θυμό προκαλούν οι εικόνες μπροστά στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου, όπου δέντρα – των οποίων το ριζικό σύστημα επηρεάστηκε από τις εργασίες στον χώρο – ξεραίνονται ένα – ένα. Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό συνεργεία έκοψαν αιωνόβια κυπαρίσσια στη Λεωφόρο Ελλάδος, στα πλαίσια έργων διαπλάτυνσης της λεωφόρου. Οι εικόνες που αντικρίζουμε σήμερα είναι αποκαρδιωτικές.

Όχι μόνο «σφαγιάστηκαν» αιωνόβια δέντρα για χάριν της «ανάπτυξης» αλλά όσα γλίτωσαν από τη σφαγή, ξεραίνονται σιγά – σιγά καθώς τους έχουν κοπεί οι ρίζες. Δυστυχώς, όταν οι αρμόδιοι μιλούσαν για «ανάπτυξη», είχαν αυτό υπόψιν τους: κατακρεούργηση του υφιστάμενου πρασίνου για να βάλουν και άλλη άσφαλτο και τσιμέντο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας γι’ αυτές τις πρακτικές και καταδικάζουμε τις ενέργειες του Δήμου που καμία σχέση με την ανάπτυξη έχουν, αλλά στρέφονται μόνο εναντίον του περιβάλλοντος.

Ακόμη και όταν έρθουν να μιλήσουν για «αποκατάσταση» του πράσινου στον χώρο, ας διερωτηθούν οι αρμόδιοι: πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να αναπτυχθούν τα καινούργια δέντρα που θεωρητικά θα φυτευτούν για να προσφέρουν τη δροσιά και τη σκιά τους μέσα στο «καμίνι» της Κύπρου;