Οι κάτοικοι Ιδαλίου είναι αγανακτισμένοι – και με το δίκιο τους – καθώς η κατάσταση με τα ασφαλτικού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι κάτοικοι καθημερινά υποφέρουν από τις έντονες οσμές και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην περιοχή λόγω των ασφαλτικών εργοστασίων.

Για ακόμη μια φορά μετά από επανειλημμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, χωρίς καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αύριο Σάββατο 27 Ιουνίου στις 09:30 π.μ. στην έξοδο Τσερίου δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας (έξοδος του δρόμου των Χαλεπιανών), οι κάτοικοι συγκεντρώνονται σε μια ακόμα εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Στεκόμαστε για άλλη μια φορά στο πλάι των κατοίκων σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα ασφαλτικά εργοστάσια.

Στο πλάι των κατοίκων θα βρεθεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, και ο Βουλευτής του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεόπεμπτου και η Επαρχιακή Γραμματέας Λευκωσίας κ. Φρόσω Αποστολίδου.

Εμείς επαναλαμβάνουμε πως είναι απαράδεκτο γεγονός, το να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους της περιοχής. Εμείς θεωρούμε ότι η υγεία των παιδιών και των κατοίκων σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ενώ τα παιδιά καθημερινά είναι εκτεθειμένα σε ένα περιβάλλον όπου αναπνέουν επιβλαβείς ουσίες από τα εργοστάσια ασφάλτου.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα κλείσουν τα «αυτιά», και τα «μάτια» οι αρμόδιοι και θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες που τους αναλογούν, άλλα και να πράξουν ανάλογα.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή να επισπεύσει τις εργασίες της προς την κατεύθυνση της μετακίνησης των ασφαλτικών εργοστασίων σε άλλη περιοχή οπού δεν θα επηρεάζουν την υγεία και τις ανέσεις των κατοίκων (π.χ. όπως συμβαίνει στο Δήμο Ιδαλίου αλλά και το περιβάλλον).