Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να εκδώσει εγκύκλιο που να επιτρέπει τη συμμετοχή των μαθητών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει την πρωτοβουλία μαθητών και νέων, οι οποίοι θα βρεθούν την Παρασκευή (15/03/19) έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων για να διαδηλώσουν ειρηνικά, απαιτώντας την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής τους, σε μια δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 40 χώρες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, όπως σημειώνουν και οι ίδιοι οι διοργανωτές, είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για να στείλουν το μήνυμα στους Βουλευτές «ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον ένα άκρως βαρυσήμαντο ζήτημα και η επείγουσα πρόληψή του είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα προς την επιβίωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη Γη γενικότερα!».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε απόλυτα την πρωτοβουλία αυτή των μαθητών και νέων, καθώς η διαδήλωση αυτή αφορά την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες οι νέοι της Κύπρου και των υπόλοιπων άλλων 40 χωρών που συμμετέχουν και βέβαια ολοκλήρου του πλανήτη.

Οι διοργανωτές έχουν ήδη εκδώσει σχετικό δικαιολογητικό το οποίο μπορεί να υπογραφεί από τους γονείς και να παραδοθεί στο σχολείο, προκειμένου να υπάρχει και η γονική συναίνεση στη συμμετοχή των μαθητών στην εν λόγω διαμαρτυρία.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, το Κίνημα απευθύνει έκκληση προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη όπως οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην διαδήλωση να μην χρεωθούν με απουσίες. Προς τούτο, τον καλούμε να εκδώσει σχετική εγκύκλιο που να επιτρέπει στους μαθητές να συμμετάσχουν στην παγκόσμια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη κλιματική αλλαγή.

D0 xl8ZWsAA0 0t