Χαιρετίζουμε την σημερινή έναρξη των ακροάσεων ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό και εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας ως προς το έργο που θα παραχθεί με σκοπό να αναδειχθούν οι ευθύνες.

Ξέρουμε όλοι τις βαρύτατες ευθύνες των μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων που εφάρμοζαν μια άνευ προηγούμενου κομματοκρατία στα Συνεργατικά Ιδρύματα, που ήταν η αιτία τις ευρύτατης αναξιοκρατίας που επικράτησέ για χρονιά στον Συνεργατισμό,

Οι ευθύνες που  αναλογούν στην παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούν να μείνουν στο σκοτάδι. Ήδη οι πρώτες κιόλας καταθέσεις ενώπιον της επιτροπής αναδεικνύουν τις παρασιτικές πρακτικές του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη. Το κυβερνητικά διορισμένο διοικητικό συμβούλιο της Συνεργατικής Τράπεζας που παραδόθηκε σε εκλεκτούς φίλους από τα μαθητικά χρονιά του κ. Υπουργού Οικονομικών οδήγησε την μοναδική Κυπριακή Τράπεζα στα νύχια επενδυτών που έχουν – διαπιστωμένα πλέον – άμεση σχέση με την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα.

Οι καταθέσεις των Στροβολίδη και Κληρίδη αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών και της διοίκηση της πάλαι ποτέ Συνεργατικής τράπεζας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της διερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, παραδίδοντας έγγραφα τα οποία θα εξεταστούν με την δέουσα προσοχή, γεγονός που έχει χαιρετήσει με επιστολή του ο Πρόεδρος της κ. Γ. Αρέστη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράσαμε την διάθεση για συνεργασία αλλά και στήριξη προς το έργο της Επιτροπής και πλέον αναμένουμε τα αποτελέσματα που απαιτεί η ίδια η κοινή γνώμη.