Με πολυσέλιδη επιστολή του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, τεκμηριωμένα, σοβαρά και νηφάλια, μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την εισήγηση του Κινήματος σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κίνησης Ακιντζί / Άγκυρας για τη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Στην επιστολή του κ. Περδίκη πέραν της πολιτικής επιχειρηματολογίας καταθέτει και προτάσεις προς τους Τουρκοκύπριους πάντα μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της νομιμότητας και της πολιτικής ορθότητας. 

Παράλληλα εξηγήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η συμμετοχή μας σε ακόμα μια πενταμερή διάσκεψη χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και μάλιστα καθώς τα Τουρκικά πλοία τρυπούν στην Κυπριακή ΑΟΖ, εγκυμονεί κινδύνους και τείνει να απομακρύνει τις συνομιλίες από την ουσία του Κυπριακού.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη σύγκληση μιας ολοκληρωμένης διεθνούς διάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και χωρών της περιοχής, για την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού, δηλαδή τα θέματα της ασφάλειας, των στρατευμάτων, των εγγυήσεων και των εποίκων.