Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επανέρχεται στο γνωστό θέμα της μεγάλης ανάπτυξης στην Γεροσκήπου.

Παρόλο που τα ευρήματα θεωρούνται σημαντικά, κάποιοι επιμένουν στον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως χώρου αρχαιολογικής σημασίας.

Τελικά φαίνεται ότι οι απειλές που έχει δημόσια εκτοξεύσει ο Αρχιεπίσκοπος έπιασαν τόπο. Να θυμίσουμε ότι απειλούσε να οδηγήσει ο ίδιος το τρακτέρ και “να τα ισοπεδώσει όλα”.

Τελικά από το αρχιεπισκοπικό τρακτέρ δεν κινδυνεύουν μόνο τα αρχαία και η ιστορία μας. Κινδυνεύει η αξιοπιστία ενός κράτους που αποδεικνύεται το “ξέφραγο αμπέλι” για τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Μας ξενίζει η υπαναχώρηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως μπορεί να συνυπάρξει μια τεράστια ανάπτυξη με πύργους και μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Στο παρελθόν θάψαμε πολλά αρχαία στην πόλη και επαρχία της Πάφου, με πρόσφατο παράδειγμα τα ευρήματα στο Mall, όπου παρά τις αντιδράσεις μας, τα συμφέροντα για άλλη μια φορά επιβλήθηκαν με την δύναμη τους επί των αρχών και των νόμων.

Περιμέναμε από κόμματα και πολιτιστικούς φορείς της επαρχίας μας να πάρουν θέση και τοποθετηθούν γι’ αυτό το σοβαρό θέμα, που η υλοποίηση του θα αλλάξει πολλά στην πόλη μας.

Καλούμε το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Δήμο Γεροσκήπου να μην ενδώσουν στις πιέσεις που δέχονται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν λεηλατήσει το περιβάλλον και τον πολιτισμό στο όνομα της – τάχα – ανάπτυξης.