Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών καλεί τα μέλη και φίλους του να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων-Συγγενών Εθνοφρουρών αύριο Σάββατο 25/5/2024 και ώρα 11.00 έξω από την Νομική Υπηρεσία.

Στηρίζουμε την εκδήλωση για την δολοφονία του Θανάση για να ζητήσουμε την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ζητούμε ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας με επιπλέον μέλη και προσωπικό και στοχοπροσήλωση στο βασικό ζητούμενο: να βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του Θανάση.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το αίτημα της μαρτυρικής οικογένειας να μην αναλάβει την παρουσίαση της υπόθεσης αυτής ενώπιον δικαστηρίου ο νυν Γενικός Εισαγγελέας. Σημειώνουμε το γεγονός ότι όταν ο κ. Σαββίδης μόλις χτες δήλωσε ότι δεν βλέπει να έγινε κάτι λάθος από τη Νομική Υπηρεσία επι των ημερών του η κα Νικολάου αντέδρασε άμεσα με ανάρτηση στη σελίδα της στο διαδίκτυο θυμίζοντας ότι μέχρι πριν λίγες μέρες ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας στο δικαστήριο επέμενε στο σενάριο της αυτοκτονίας.

Όπως η ίδια ανέφερε προς τον Γενικό Εισαγγελέα κανείς δεν γνωρίζει το «μαρτύριο» και τον «εξευτελισμό» που δέχθηκε η οικογένεια στην τελευταία θανατική ανάκριση από εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας.

Υπό τις περιστάσεις είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρξει άμεσα διαχωρισμός των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα, κάτι που ήταν δέσμευση προεκλογική του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Επειδή αυτό δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, καλούμε την Βουλή των Αντιπροσώπων επειγόντος να τροποποιήσει το Σύνταγμα στη βάση της πρότασης νόμου που κατέθεσε πρόσφατα το Κίνημα Οικολόγων μαζί με την κα. Χαραλαμπίδου και άλλους έξι βουλευτές έτσι ώστε να υπάρξει επιτέλους διαχωρισμός εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα.

Εμείς πάμε στην συγκέντρωση αύριο με αυτό το αίτημα και συνεχίζουμε τον αγώνα.

Αύριο Σάββατο 25 Μαΐου στις 11:00 π.μ καλούμε μέλη, φίλους και ευαισθητοποιημένους πολίτες να ενισχύσουν την διαμαρτυρία αυτή για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο βαθύ κράτος.